Isänpäivän kunniaksi ( ja kananmunien päiväyksen innoittamana) ajattelin kokeilla tällaista. Ohjeen poimin netistä ja muunsin jauhot gluteenittomaan ruokavalioon sopivaksi. Hiilareiden käyttöä vähentäneenä halusin tehdä sokeritonta. Kääretorttu tai "unelmatorttu" siitä sitten tuli.

6 kananmunaa
2 dl makeutusjauhetta (esim. Cologran Lidlistä)
2 dl kädenlämpöistä vettä
2 dl perunajauhoa
1 dl gluteenitonta jauhoseosta (esim. Pirkka, vehnätärkkelystä sisältää kuitenkin..)
4 tl leivinjauhetta

- Sekoita pienessä kulhossa jauhot ja leivinjauhe
- Vatkaa munat KOVAKSI vaahdoksi (huoneenlämmössä pidetyt kananmunat vatkautuu nopeammin)
- Vatkaa sekaan makeutusjauhe (pienennä tehoja; tämä pölähtää..) ja vesi varoen vaahdon lässähtämistä
- Lisää jauhoseos siivilän läpi taikinaan, sekoita varovasti "nostellen"
- Paista uunin keskitasossa 200 asteessa n. 15 min

Banaanitäyte:

- 2-3 kypsää banaania soseutettuna
- 1,5 rkl juoksevaa hunajaa
- 3 rkl sitruunamehua

Suklaatäyte:

- 3 dl Blå Band kevytkaakaovaahtoa (= valmista tätä yhden pussin verran, tarvitset tähän 1 dl kylmää maitoa. Vaahtoa ei tarvitse pitää 30 min. jääkaapissa.)
- 3 rkl makeutusjauhetta
- 2 rkl leivontakaakaota
- 50 g (=levy) Brunbergin sokeritonta suklaata rouhittuna
- 1 tlk (250 g) rasvatonta maitorahkaa

Levitä jäähtyneen pohjan päälle ensin banaanisose ja sitten suklaatäyte. Rullaa. Anna levätä jääkaapissa n. puoli tuntia ennen tarjoilua.

Vinkki: Jos pelkäät, että kääretorttu/täytekakku maistuu pelkälle kananmunalle, lisää täytteeseen jotain kirpsakkaa, kuten sitruunamehua tai sokeritonta hilloa/ marjasosetta tms. cheeky