Kaakaonibsit saapuivat postiin ja olihan niitä heti kokeiltava. Pelkiltään maisteltuna olivat aika hmmm.. erikoisen makuisia, varsinkin maitosuklaaseen tottuneen miekkoseni mieleen, joten päätin kehitellä reseptin.. Kyllähän noita nibsejä voisi napostella ohimennen, jos niitä kokoajan olisi esillä, mutta ei niitä montaa pysty syömään, ainakaan tällainen (entinen) sokerisyöppö.. laugh



1 tlk persikanpuolikkaita mehussa (mehu talteen!!!) (esim Pirkka 410/235g)
2 banaania
2 rkl kaakaonibsejä
2 dl herajauhetta (esim. Star Nutrion Whey 100)
2 rkl makeutusjauhetta (Pirkka,Cologran, yms..) TAI 1 rkl juoksevaa hunajaa
1 rkl sitruuna-/ limemehua
500 g rasvatonta maitorahkaa
  • Pilko hedelmät helposti syötävän kokoisiksi paloiksi (huom! persikoiden liemi talteen!)
  • Mittaa kaakaonibsit kulhoon ja hienonna sauvasekoittimella (tai monitoimikoneessa tai morttelissa)
  • Lisää nibsejen sekaan herajauhe ja makeutusjauhe (jos käytät hunajaa, älä lisää vielä), sekoita sauvasekoittimella
  • Kaada hera-nibsi-jauheen sekaan persikoiden mehu, sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi
  • Sekoita hedelmät, sitrusmehu (+hunaja), maitorahka ja nibsi-hera-mössö keskenään
Nauti jälkiruokana tai välipalana muuten vain laugh
 

 
Superfood-mielessä kaakaonibsit sisältävät siis runsaasti antioksidantteja; jopa 10% painostaan. Antioksidanttejen määrää kuvaa hyvin se, että kaakao sisältää enemmän antioksidantteja kuin mustikka, acai-marja, goji-marja, punaviini ja granaattiomena yhteensä. Kaakao(nibsit) sisältää yli 1200 aktiivista aineosaa, antioksidanttejen lisäksi mm. flavonoideja sekä mineraaleja, kuten rautaa, sinkkiä, magnesiumia, mangaania, proteiineja sekä kromia. Kaakaon sisältämät polyfenolit ehkäisevät erityisesti huonon LDL-kolesterolin hapettumista, mikä suojelee kehoamme mm. erilaisilta sydänsairauksilta.

Kaakaonibsithän ovat siis kuorittuja, rouhittuja kaakaopapuja. Nibseistä voi valmistaa raakasuklaata. Sellaisenaan nibsit sopivat puuroon, mysliin, jogurttiin tai viilin sekaan. Voit käyttää myös leivonnassa.