0,5 dl tattarijauhoa (esim. Keskisen myllyn)
0,75 dl hirssihiutaleita (esim. Risenta)
1,75 dl riisijauhoa (esim. Risenta)
1,5 dl herajauhetta (esim. Star Nutrionin Whey 100 naturelia)
1 dl makeutusjauhetta (esim. Pirkka, Cologran, ym.)
0,5 tl suolaa
1,2 l kylmää vettä
6 dl puolukoita
- Laita suurehkoon teräskattilaan (väh. 3 l) 7 dl vettä ja puolukat. Keitä kunnes puolukat alkavat hajota
- Sekoita muoviastiassa kuivat aineet. Lisää joukkoon 5 dl kylmää vettä kokoajan sekoittaen siten, että syntyy paksu tasainen velli.
- Lisää jauhovelli kiehuvaan nesteeseen kokoajan sekoittaen ja sekoita kunnes puuro ei enää sakene.
- Ota puuro liedeltä jäähtymään. Siirrä jääkaappiin kun tarpeeksi viileää.
- Kun puuro on jäähtynyt jääkaappikylmäksi (tässä voi mennä 12 h...), voit vatkata sen kuohkeaksi. Lämmin puuro ei vatkaannu.
- Nauti kylmän maidon kera, ripsauta vielä makeutusainetta päälle, jos siltä tuntuu
Kommentit