Joulukiireiden jälkeen onkin taas aikaa kehitellä uusia reseptejä.. :-)

Tällaisia "sämpylöitä" tai "sarvia" syntyi;

0,5l vettä (n. 40 celsius- astetta)
1 tl psylliumia (Vuohelanherkku/Farina)

- Anna psylliumin turvota 10-15 min.

- Sekoita kuivat aineet toisessa kulhossa;

125g perunamuusijauhetta (esim. lidlistä harvest basket 4x125g)
1dl maissijauhoa
0,5dl sokerijuurikaskuituhiutaleita (finax.. voit korvata tämän vaikka tattarihiutaleilla, jos ei sinulta löydy tätä)
0,5dl hirssihiutaleita
1dl gluteenitonta jauhoseosta (esim. Pirkka)
1tl ksantaania (Vuohelanherkku/Farina)
1 pussi kuivahiivaa
0,5tl suolaa

- Sekoita taikina huolellisesti ja anna kohota n. 20 min.
- Levitä leivonta-alustalle tai leivinpaperille gluteenitonta jauhoseosta ja taputtele taikina suorakulmion muotoiseksi levyksi
- Ripottele taikinalevyn päälle juustoraastetta (emmental-mozzarella) ja/tai juustoviipaleita (tähän voi hyvin käyttää kaikki juustonkannat)
- Rullaa taikina pötköksi ja leikkaa siitä n. 2 cm:n kiekkoja
- Laita kiekot muffini/pullavuokiin ja voitele lämpöisellä vedellä
- Paista 200 C asteessa n. 14 minuuttia

Vinkki! Sämpyläkiekoista tulee vielä herkullisempiä, kun lisäät taikinan väliin kinkkua samalla kun laitat sinne juustoa.